Onze hoeve

Al reeds 20 jaar geleden, is de familie Lippens gestart met het fokken van het Maine Anjou runderras. Dit ras werd gekozen omwille van zijn superieure vleeskwaliteiten. Al snel groeide het boerenhof uit tot de rundveehouderij van vandaag de dag.

Onze hoeve

Al reeds 20 jaar geleden, is de familie Lippens gestart met het fokken van het Maine Anjou runderras. Dit ras werd gekozen omwille van zijn superieure vleeskwaliteiten. Al snel groeide het boerenhof uit tot de rundveehouderij van vandaag de dag. We zijn één van de weinige rundsveehouders in België die werken met het ras ‘Maine Anjou’. Het was dan ook een logische stap dat de volgende generatie in de familie, koos voor het opstarten van een hoeveslagerij. Met ons uniek ras, zijn we één van de weinige die Maine Anjou rundsvlees direct aanbieden aan de consument.

Onze runderen genieten de grootste tijd van het jaar van vrije weidgang, waar ze met hun robuuste uitstraling een streling voor het oog zijn. In de vrije natuur genieten ze van mals gras, aangevuld met hooi gewonnen van diverse eigen percelen. Deze afwisseling kan hun bekoren want zoals het gezegde luidt, “Verandering van spijs doet eten”.

Onze manier van werken

 Bij het aanbreken van de winter, verhuizen de runderen naar de stal. Tijdens de opstal periode genieten ze van ruime loop- en ligboxen met voldoende daglicht en verse lucht. Hier hebben ze eveneens voldoende bewegingsvrijheid. Dagelijks worden de dieren voorzien van vers stro in de boxen, dit tot hun grote vreugde. Elke ochtend worden ze gevoederd met een gebalanceerd rantsoen samengesteld uit eigen geteelde gewassen. Met de visie ‘Wat je zelf doet, doe je beter’ in gedachte, zorgen wij met onze eigen geteelde gewassen voor een rund met een natuurlijkere smaak. Met deze visie worden gewassen met de grootste zorg geteeld. Verschillende graansoorten waaronder tarwe, gerst en spelt, mais, bieten en gras behoren tot de belangrijkste teelten van het bedrijf.

Naast de zorg voor onze dieren, besteden wij ook aandacht aan zorg voor de natuur. Zo werd er recent beslist om meer dan 150 jonge lindebomen aan te planten rondom de hoeve. Met deze aanplanting en de huidige vergroeningsmaatregelen die we al jaren toepassen op onze akkers, proberen we ons steentje bij te dragen aan de natuur.